TBI (THL) Neurodiagnostiek 2018-03-02T16:32:28+00:00

TBI (THL) Neurodiagnostiek

Hersenletsel en Neurodiagnostiek

Sinds begin jaren ’90 wordt qEEG gebruikt voor het diagnosticeren van minimaal traumatisch hersenletsel. qEEG vergelijkt de huidige EEG waarden (elektrische golflengtes) met dat van een database van gezonde EEG waarden.

Het verschil in waarden wordt uitgedrukt in een Z score, of de hoeveelheid afwijking van de norm. Dit is zeer behulpzaam bij het onderscheiden van subtiele veranderingen in anatomie evenals bij het in kaart brengen van de informatieverwerking van het menselijk brein. Deze waarden kunnen worden onderscheiden voor mechanisch hoofdletsel en diffuse axonale verwondingen (wat voort kan komen uit schuringen veroorzaakt door traumatisch hoofdletsel). Door de specifieke aard van deze waarden heeft de analyse een sensitiviteit en specificiteit met een accuratesse van boven de 95%.

Door qEEG met cognitieve testen te combineren, kunnen we nog beter bepalen welke hersensystemen niet op optimaal niveau functioneren.

NeuroCodeX® is een compleet hersenfunctie analyse systeem dat klassieke neuropsychologische metingen combineert met moderne neuro-beeldvorming technieken, persoonlijke cognitieve vermogenstesten, hersenontwikkeling, hersenfunctieprestaties en hersensysteemconnecties. Verder worden deze resultaten vergeleken met een normaal verdeelde database om hersendysfuncties vast te stellen. De analyse gebruikt evidence-based middelen en instrumenten om zo precies mogelijk het hersenfunctioneren van een individu te bepalen.

Wanneer NeuroEval assessment en de Neurocodex® analyse zijn afgerond, wordt er een volledig verslag (Report of Findings) van de hersenmetingen gegenereerd. Verslagen die worden gegenereerd door de Neurocodex® analyse zijn gericht op het beantwoorden van specifieke neurofysiologische vragen binnen de doelgroep van mensen met hoofdtrauma en andere hersenletsels.