Neuro-beeldvormingsprocedures 2018-03-02T16:42:15+00:00

Neuro-beeldvormingsprocedures

Neuro-beeldvormingstechnieken van de NeuroCodeX ™

In de loop der jaren zijn neuro-beeldvormingstechnieken verfijnder geworden en worden ze gebruikt in grootschalige Universiteiten als UCLA en Harvard. Neuro-beeldvormingstechnieken bestaan in drie hoofdcategorieën:

  1. metingen van de anatomie en structuur van de hersenen (MRI, CT, fMRI)
  2. metabolische reacties van de hersenen (PET, SPECT)
  3. hersenactiviteit, timing en functionele reacties op activiteiten (EEG, qEEG)

 

In een ideale wereld zouden we alle drie de technieken in onze analyse opnemen , maar helaas is dit onbetaalbaar.

MRI is een neuro-beeldvorming-techniek die ontworpen is om te kijken naar fysieke/ anatomische structuren van de hersenen. Het heeft een tijdelijke resolutie van 2 seconden, wat betekent dat het te traag is om het neurocognitief functioneren te meten. Neurocognitief functioneren is een maat voor hoe de hersenen denken en de snelheid waarmee informatie wordt verwerkt, wat een kwestie van milliseconden is.

fMRI is vergelijkbaar met MRI, maar meet de anatomische hersenbetrokkenheid. Met andere woorden: hoe goed werkt een anatomisch hersensysteem met een ander hersensysteem? Hoewel het een snellere resolutie heeft, is ook deze techniek te langzaam om de gedetailleerde informatieverwerkingsprocessen van de hersenen te meten.

CT Scan is een neuro-beeldvorming techniek en vergelijkbaar met MRI, maar met nog minder resolutie dan MRI, wat betekent dat het te traag is om het neurocognitief functioneren te meten.

PET – en SPECT technieken meten de metabole activiteit in gebieden van de hersenen. Dit zijn grove metingen, wat betekent dat ze niet gedetailleerd of specifiek zijn. Deze techniek kan neurocognitief functioneren niet in kaart brengen.

QEEG – en EEG technieken zijn snel en accuraat genoeg om het neurocognitief functioneren te meten tot op één 100ste van een milliseconde, wat de verwerkingssnelheid van de hersenen dichter benadert. Deze snellere opnames maken duidelijke functionele metingen van hersenprestaties mogelijk met betrekking tot het denkvermogen en de informatieverwerking.

De conventionele benadering van hersenmetingen concentreert zich alleen op de anatomie van hersenstructuren, zoals MRI- of CAT-scans. Deze technieken worden gedaan om basale schade aan de hersenstructuur uit te sluiten als gevolg van een ernstig hoofdletsel of een infarct. De hulpmiddelen en hun resultaten zijn niet bedoeld als een effectieve meting voor licht hoofdletsel, en nog minder voor het identificeren van de neurologische ontwikkeling. Ze zijn daarbijkomend te traag om de neurocognitieve functies te meten. Deze methoden leveren wel uitstekende resultaten op bij het uitsluiten van letsels of schade aan verschillende delen van de hersenstructuur. Echter leveren deze tests weinig tot geen informatie op over hoe goed de hersenen presteren, vooral gedurende taken of onder druk.

Drie andere nuttige en populaire technieken zijn fMRI-, PET- of SPECT-scans. Zij belichten de anatomische, structurele of metabole problemen. fMRI is vergelijkbaar met MRI, maar meet de anatomische hersenbetrokkenheid. Ofwel, hoe goed werkt een anatomisch hersensysteem met een ander hersensysteem? Het heeft een snellere resolutie dan MRI of CAT-scan, maar is nog steeds te langzaam om de gedetailleerde informatieverwerking van de hersenen te meten. PET- en SPECT-scans meten metabolische activiteit binnen gebieden van de hersenen. Ze zijn niet gedetailleerd en kunnen geen neurocognitieve functies tonen. Geen van de genoemde methoden is snel genoeg om de veranderingen op vlak van verwerkingssnelheid te meten in de hersenen.

Momenteel is de EEG / qEEG de enige techniek die snel genoeg is om echte problemen vast te stellen die verband houden met het verwerken van informatie in de hersenen. Deze methode meet hersengolven aan het oppervlak van de hoofdhuid. qEEG- en EEG-technieken zijn snel genoeg om de neurocognitieve functies te meten tot op één honderdste van een milliseconde, wat de verwerkingssnelheid in de hersenen dichter benadert. Deze snellere opnames maken duidelijkere functionele metingen van hersenprestaties mogelijk met betrekking tot het denkvermogen en de informatieverwerking.

NeuroCodeX™

De NeuroCodeX ™ -analyse is een beschermd (propriëtair) product dat dysfunctionele gebieden van de hersenen identificeert via neuro-elektrische beeldvorming. Het NeuroCodeX ™Report of Findings geeft betekenis aan alle verzamelde gegevens en presenteert de informatie in een systematisch, gemakkelijk te begrijpen format dat de cliënt helpt zijn hersenen en het functioneren daarvan te begrijpen. Vervolgens wordt op basis van het Report of Findings een passend geïntegreerd herstelprogramma aanbevolen dat kan helpen bij het corrigeren van problemen die verband houden met de hersenen.

De NeuroCodeX ™ is stevig gebaseerd op een evidence-based, biosociale benadering van genezing. We kijken naar de neurofunctie, neuro-ontwikkeling, fysiologie en biochemie van het individu en combineren dat met de ontwikkeling van de persoonlijkheid en verschillende vaardigheidsniveaus. Ten slotte kijken we naar de effecten van de omgeving en hoe deze interacteren met elkaar om zo de gewenste resultaten te bereiken.

Neuro-functioneren + Neuro ontwikkeling + Fysiologie + Biochemie + Persoonlijkheid + Vaardigheidsniveau + Omgeving = NeuroCodeX ™